Verkiezing ‘MVO-manager van het jaar 2014’ van start

15-04-2014

Internationaal advies-, ingenieurs- en projectmanagementbureau Royal HaskoningDHV, ondernemersorganisatie VNO-NCW en fabrikant van modulaire vloerbedekking Interface organiseren voor de derde keer de verkiezing tot MVO-manager van het jaar. Vanaf vandaag (15 april) kunnen MVO-managers zich aanmelden en op 4 november wordt de winnaar bekendgemaakt tijdens het 15de Nationaal Sustainability Congres (NSC). Deze 3e lustrumeditie van het NSC is gericht op het thema ‘Changing the game with technology’.

Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO) heeft het afgelopen decennium een prominente positie gekregen in het bedrijfsleven en bij (semi-)overheidsorganisaties. Folkert van der Molen, marketingmanager milieu en duurzaamheid bij Royal HaskoningDHV en initiatiefnemer van de verkiezing: ‘Het doel van deze verkiezing is om de beroepsgroep van MVO-managers in de etalage te zetten, maar ook om hen te inspireren. Dit is ook zeker weer gelukt met de tweede editie van de verkiezing, en door winnaar Anniek Mauser (Unilever). Ze heeft veel publiciteit gekregen voor haar vernieuwende visie en engagerende aanpak. We kijken uit naar de aanmeldingen voor de derde editie, en welke ‘gamechanger’ er dit jaar op het podium zal staan!”

Criteria
Deelname is voorbehouden aan functionarissen die eindverantwoordelijk zijn voor MVO of duurzaamheid in de volle breedte en daarover rapporteren aan de directie. Denk aan mensen met bijvoorbeeld de functie van MVO-manager, manager sustainability, CSR-manager of manager duurzaamheid. Ook mensen die MVO combineren met andere vakgebieden komen in aanmerking, bijvoorbeeld een manager corporate communicatie of een manager KAM/HSE. Functionarissen bij MKB bedrijven zijn ook nadrukkelijk uitgenodigd deel te nemen aan de verkiezing.

Aanmelden
Iedereen die denkt in aanmerking te komen voor de titel kan zich tot 1 juli a.s. aanmelden via www.mvomanagervanhetjaar.nl. Uit de aanmeldingen nomineert de jury drie kandidaten. Leden van de LinkedIn-groep ‘MVO-professionals’ kunnen in oktober stemmen op de kandidaten. Hun stem weegt voor 60 procent mee in het eindoordeel. Op het Nationaal Sustainability Congres, het grootste jaarlijkse congres op het gebied van MVO en duurzaamheid, stemmen de bezoekers op hun favoriete kandidaat. Deze stem weegt voor 40 procent mee.

Duurzaam Landgoed Zonheuvel in Doorn biedt de winnaar een prachtig weekend arrangement aan voor twee personen.

Jury
De jury bestaat uit zes deskundigen uit het MVO-veld:

  • Frits de Groot, teammanager Milieu, Energie, Ruimtelijke Ordening, Transport en Infrastructuur bij VNO-NCW;
  • Ton van Keken, COO bij Interface Europe BV;
  • Ruud Koornstra, mede-oprichter en directeur bij Tendris
  • Folkert van der Molen, marktmanager milieu en duurzaamheid bij Royal HaskoningDHV;
  • André Nijhof, associate professor European Institute for Business Ethics bij Nyenrode University;
  • Vera Dalm, directeur Milieu Centraal en voorzitter Netwerk van Milieu Professionals VVM