Anniek Mauser stijgt in Trouw Duurzame 100

11-10-2014

De MVO Manager van het Jaar 2013, Anniek Mauser (Unilever), is naar plaats 32 gestegen in de nieuwe uitgave van de Trouw Duurzame 100.

Bij haar notering staat vermeld:

Met haar verkiezing tot ‘MVO Manager van het jaar 2013’ heeft Anniek Mauser haar ‘invloedsfeer’ tot buiten haar werkgever Unilever kunnen uitbreiden. Aanvankelijk betrok ze vooral haar medewerkers bij het Sustainable Living Plan, waarmee Unilever zijn eigen milieu-impact wil halveren én die van leveranciers en consumenten. Tegelijkertijd investeert Mauser in wat sociale duurzaamheid genoemd kan worden. Zo wil Unilever van meer dan een miljard mensen de hygiëne verbeteren. Maar met haar eerste plaats in de MVO-ranking is Mauser dit jaar niet langer het duurzame boegbeeld Unilever, maar van de gehéle MVO-branche. Dat zal haar winst in deze Duurzame 100 verklaren.