Arnoud van Vliet van Zeeman verkozen tot ‘MVO-manager van het Jaar 2019′

07-11-2019

Op het 19de Nationaal Sustainability Congres in ’s-Hertogenbosch, werd in het bijzijn van zo’n 500 duurzaamheidsspecialisten, Arnoud van Vliet (Manager CSR & Quality bij Zeeman) verkozen tot ‘MVO-manager van het jaar 2019’. De prijs werd uitgereikt door Maurits Groen, ondernemer en pleitbezorger voor duurzaamheid.

Arnoud van Vliet is bij Zeeman verantwoordelijk voor alle MVO gerelateerde thema’s zoals strategiebepaling, ketensamenwerking en MVO-implementatietrajecten. “Mijn uitgangspunt is om op transparante wijze aan de belangrijkste thema’s te werken die we als Zeeman benoemd hebben. De ervaring leert dat meerdere kleine stappen zetten een beter resultaat levert dan in een keer te veel te willen. Ik kijk daarbij ook altijd naar wat er binnen onze directe invloedsfeer ligt en waar de meeste impact te behalen is.”

Zo’n 600 MVO-managers hebben in een eerste stemmingsronde tien MVO-managers geselecteerd. Een vakjury heeft daaruit drie personen genomineerd, naast Arnoud van Vliet waren dit Sander Dekker (Manager Sustainability bij Van Oord) en Jolanda Soons -Dings (Sustainability Program Leader Lamb Weston / Meijer). Arnoud is de eerste mannelijke winnaar van de verkiezing na 6 vrouwelijke winnaars.

Naast abonnees van het Online Kenniscentrum Duurzaam ondernemen, konden aanwezigen op het Nationaal Sustainability Congres hun stem uitbrengen op een van de drie genomineerden.

De winnaar ontving een cheque voor een weekendarrangement voor twee personen in het duurzame hotel QO Amsterdam.

Volgens de jury is Arnoud van Vliet authentiek en intrinsiek gemotiveerd om verandering teweeg te brengen. Hij heeft ervoor gekozen dit te doen binnen prijsvechter Zeeman, waardoor het toegankelijk is voor het grote publiek. Zijn ambitie en activiteiten gaan over de kern van het bedrijf: hij is concreet aan de slag gegaan met bijvoorbeeld het creëren van transparantie in de keten. Bovendien zet hij zich in voor verandering in de textielindustrie door actief betrokken te zijn bij multi-stakeholder initiatieven.

De verkiezing werd dit jaar voor de zevende keer georganiseerd en is een initiatief van adviesbureau Sustainalize met Moonen Packaging en Office Depot. Het doel van de verkiezing is om via de winnaar andere MVO-managers te inspireren en de impact van deze beroepsgroep te profileren.

De winnaar in 2018, Geanne van Arkel blikt terug: “Geweldig om als MVO Manager van het jaar de ervaring van Interface nog meer onder de aandacht te kunnen brengen. Niet alleen buiten de organisatie maar ook als erkenning naar al mijn collega’s die al volop werken aan het realiseren van onze nieuwe missie om klimaatpositief’ te worden (Climate Take Back).”

Folkert van der Molen, juryvoorzitter en initiatiefnemer van de verkiezing: “Het geeft ontzettend veel voldoening om ieder jaar weer te ondervinden hoeveel werk er verricht wordt door duurzaamheidsmanagers bij hun organisaties. De beroepsgroep professionaliseert en groeit stevig door naar momenteel zo’n 650 personen. Het is bemoedigend om te zien dat deze verkiezing enorm leeft bij de doelgroep en als een enorme erkenning en waardering wordt gezien.”

Over Sustainalize

Wij zijn Sustainalize, een nieuwe generatie duurzaamheidsspecialisten. Opgericht in 2010 en uitgegroeid tot marktleider met ruim 35 consultants in Nederland, België en Duitsland. We zijn pragmatisch en optimistisch. Als het gaat over duurzame ontwikkeling, dan geloven wij in de kracht van bedrijven. Zij kunnen het verschil maken. Het is onze missie om daarbij te helpen. Door mee te denken over uiteenlopende duurzaamheidsvraagstukken en deze te verbinden aan de bedrijfsstrategie. Door impact inzichtelijk en meetbaar te maken, en door onze kennis van regelgeving, geïntegreerde verslaggeving en communicatie optimaal te benutten. Onze focus ligt altijd op lange termijn waardecreatie. Voor klanten en hun stakeholders, voor de samenleving én voor het behoud van onze planeet.

Over Moonen Packaging

Ruim 60 jaar geleden is Moonen Packaging klein begonnen. Met passie en ambitie is het bedrijf uitgegroeid tot een innovatieve en duurzame verpakkingsspecialist. Inmiddels ontzorgt Moonen Packaging vele bedrijven in retail, food en industrie. ‘Wij gaan voor meer dan tevreden klanten door altijd de extra stap te zetten, met liefde voor onze planeet.’

Over Office Depot

Office Depot levert alles wat u op de werkplek nodig hebt. Bij ieder aanbod houdt Office Depotrekening met duurzaamheid: het bedrijf adviseert en stimuleert efficiënt bestelgedrag en gecombineerde leveringen en biedt duurzame alternatieven voor producten. Ook compenseert Office Depot de CO2-uitstoot van alle leveringen aan haar klanten.

Download de foto in hoge resolutie