Genomineerden 2022

De jury heeft de volgende 3 kandidaten genomineerd voor de titel ‘MVO Manager van het Jaar 2022’ (met toelichting van de jury):


Mark Groot Wassink (Director Sustainability & Innovation, Royal Auping)

Doet al lang goed werk, veel breder ook dan alleen bij Auping zoals op het gebied van Producenten Verantwoordelijkheid en sociale arbeid. Hij heeft echt de lead binnen de onderneming op het gebied van duurzaamheid. Mark heeft een dappere visie op ‘open source’ toepassingen. Auping (B Corp) gaat verder dan de rest van de sector en heeft een naam opgebouwd als frontrunner op het gebied van de circulaire economie en duurzaamheid.

 

 

Marije Klomp (Programmadirecteur duurzaamheid, Radboud Universiteit)

Heeft volgens de jury een interessante rol, anders dan vele anderen. Ze heeft in de vier jaren in deze functie heel snel stappen gezet om de impact te vergroten van onderzoek, het curriculum en de bedrijfsvoering. Ze zoekt daarin actief de samenwerking op binnen en buiten de universiteit. Vanaf het studiejaar 2021-2022 is voor iedere student aan de Radboud Universiteit duurzaamheid een standaard onderdeel van de opleiding. De landelijke campagne ‘Je bent nodig’ van de universiteit behaalde een prijs van de Stichting Adverteerdersjury Nederland. Marije was inhoudelijk betrokken bij de ontwikkeling van deze campagne om jonge mensen aan te sporen om na te denken over hun consumptiegedrag en hoe zij via onderwijs en onderzoek invloed kunnen hebben op de toekomst. Marije is niet alleen in de praktijk bezig met duurzaamheidswerk, maar ook gepromoveerd op een onderzoek naar de rol van MVO managers.

 

 

Iris van Wanrooij (Program Manager Corporate Social Responsibility – Business Unit Footwear, Hultafors Group (EMMA Safety Footwear))

Is op tal van terreinen actief binnen en buiten de onderneming zoals op gebied van klimaat, circulariteit en in de supply chain. Er worden nu minder componenten en meer slijtvaste, gerecyclede en duurzamere materialen gebruikt voor de producten (veiligheidsschoenen). En dat in een heel competitieve markt. Ze is als persoon erg gemotiveerd voor duurzaamheid gaat er helemaal voor. Haar inzet voor de Business Unit is opgemerkt en ze vervult nu ook op interimbasis deze rol op corporate niveau, naast haar rol bij EMMA. Ze werd afgelopen jaar gelauwerd met de prijzen van ‘SDG pioneer’, zowel in Nederland als internationaal (Global Compact).