Verkiezing ‘MVO-manager van het jaar 2013’ van start

15-04-2013

Internationaal advies-, ingenieurs- en projectmanagementbureau Royal HaskoningDHV, ondernemersorganisatie VNO-NCW en fabrikant van modulaire vloerbedekking Interface organiseren voor de tweede keer de verkiezing tot MVO-manager van het jaar. Vanaf 15 april kunnen MVO-managers zich aanmelden en op 21 november wordt de winnaar bekendgemaakt tijdens het 14de Nationaal Sustainability Congres.

Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO) heeft het afgelopen decennium een prominente positie gekregen in het bedrijfsleven en bij (semi-)overheidsorganisaties. Folkert van der Molen, marketingmanager milieu en duurzaamheid bij Royal HaskoningDHV en initiatiefnemer van de verkiezing: ‘De eerste editie van de verkiezing vorig jaar was een succes. Winnaar Annette van Waning (Vebego) heeft veel publiciteit gekregen voor haar visie en aanpak. Dit heeft inspirerend gewerkt voor andere MVO-managers. Ook is de ‘beroepsgroep’ van MVO-managers in de etalage gezet. Dit waren nu net de beweegredenen om deze verkiezing te organiseren. Vandaar deze tweede editie.”

Criteria
Deelname is voorbehouden aan functionarissen die eindverantwoordelijk zijn voor MVO of duurzaamheid in de volle breedte en daarover rapporteren aan de directie. Denk aan mensen met bijvoorbeeld de functie van MVO-manager, manager sustainability, CSR-manager of manager duurzaamheid. Ook mensen die MVO combineren met andere vakgebieden komen in aanmerking, bijvoorbeeld een manager corporate communicatie of een manager KAM/HSE.

Aanmelden
Iedereen die denkt in aanmerking te komen voor de titel kan zich tot 1 juli a.s.  aanmelden via www.mvomanagervanhetjaar.nl. Uit de aanmeldingen nomineert de jury drie kandidaten. Leden van de LinkedIn-groep MVO-professionals kunnen in oktober stemmen op de kandidaten. Hun stem weegt voor 60 procent mee in het eindoordeel. Op het Nationaal Sustainability Congres, het grootste jaarlijkse congres op het gebied van MVO en duurzaamheid, stemmen de bezoekers op hun favoriete kandidaat. Deze stem weegt voor 40 procent mee.

Duurzaam Landgoed Zonheuvel in Doorn biedt de winnaar een prachtig arrangement aan voor twee personen.

 

Jury
De jury bestaat uit zes deskundigen uit het MVO-veld:

  • Frits de Groot, teammanager Milieu, Energie, Ruimtelijke Ordening, Transport en Infrastructuur bij VNO-NCW;
  • Ton van Keken, COO bij Interface  Europe BV;
  • Willem Lageweg, directeur MVO-Nederland;
  • Folkert van der Molen, marktmanager milieu en duurzaamheid bij DHV;
  • André Nijhof, associate professor European Institute for Business Ethics bij Nyenrode University;
  • Verda Dalm, directeur Milieu Centraal en voorzitter Netwerk van Milieu Professionals VVM