Anniek Mauser van Unilever verkozen tot ‘MVO-manager van het jaar’ 2013

21-11-2013

Op het 14de Nationaal Sustainability Congres is vanmiddag  Anniek Mauser (Directeur Duurzaamheid bij Unilever Benelux) verkozen tot “MVO Manager van het Jaar 2013”. Marjolein Demmers (Director CSR Royal HaskoningDHV en dagvoorzitter van het congres) reikte de winnaar de bokaal uit en overhandigde een cheque voor een geheel verzorgd weekend voor 2 personen in Duurzaam Landgoed Zonheuvel te Doorn.

Advies- en ingenieursbureau Royal HaskoningDHV, ondernemersorganisatie VNO-NCW en tapijttegelfabrikant Interface organiseerden deze ‘MVO-manager van het jaar’ verkiezing voor de tweede maal.

Een deskundige jury had eerder uit de 22 deelnemende MVO-managers vier personen genomineerd voor deze titel. Naast Anniek Mauser waren dit Sander Haas (Asito), Frank van Ooijen (FrieslandCampina) en Fokko Wientjes (DSM). Leden van de LinkedIn groep MVO professionals hebben hun voorkeursstem kunnen uitbrengen op één van deze drie genomineerden. Deze stemming woog voor 60 procent mee in het eindoordeel. Op het Nationaal Sustainability Congres, het grootste jaarlijkse congres op het gebied van MVO en duurzaamheid, konden de ruim 500 deelnemers via SMS stemmen op hun favoriete kandidaat. Deze stemming woog voor 40 procent mee.

Anniek Mauser richt zich al meer dan een decennium op de verduurzaming van de processen én producten van Unilever. Ze wil een mindset-verandering teweegbrengen, zowel bij medewerkers als bij consumenten. Haar strategie is gericht op het engageren van medewerkers om hen de stimuleren actief bij te dragen aan het genereren van duurzame groei. Hiertoe heeft ze onder andere een web- en game based tool voor medewerkers ontwikkeld en uitgerold, met wereldwijde uitbreiding op de agenda. In samenwerking met WNF en de Missing Chapter Foundation heeft ze een initiatief opgezet om het gedrag van consumenten te veranderen (gericht op watergebruik). Door zowel intern als naar buiten ambitieus en transparant op te treden, heeft Mauser de leidende positie van Unilever op het gebied van duurzaamheid en MVO versterkt. Anniek staat op plaats 36 in de recent gepubliceerde Trouw Duurzame 100.

Inspiratie voor branche

Folkert van der Molen, marktmanager milieu en duurzaamheid bij Royal HaskoningDHV en initiatiefnemer van de verkiezing: “Beoogd doel van de verkiezing van MVO Manager van het Jaar is om via de winnaar andere MVO managers te inspireren. Met de vorige winnaar (Annette van Waning van Vebego) is dat volop het geval geweest. Zij heeft daarbij vooral het ‘People’ aspect benadrukt. Wij gaan er vol van uit dat wij met Anniek Mauser als winnaar van dit jaar ook weer een groot inspirator verkozen te hebben.”

Filmpje (VNO-NCW):

 

mvoanniek2

mvoanniek