Tien MVO-managers op de shortlist voor titel ‘MVO Manager van het Jaar 2019’

17-06-2019

In de afgelopen periode zijn ruim 600 MVO-managers in Nederland uitgenodigd om 3 personen uit deze groep te kiezen waarvan zij vinden dat deze in aanmerking komen voor de titel ‘MVO Manager van het Jaar 2019’.

Inmiddels zijn de stemmen geteld. De volgende 10 MVO managers staan op de shortlist voor de volgende ronde:

  • Alberic Pater (Country Sustainability Manager Ikea Nederland)
  • Sander Dekker (Manager Sustainability bij Van Oord)
  • Wineke Haagsma (Director Corporate Responsibility PWC Nederland)
  • Eva Ronhaar (Director of Innovation & Sustainability HEMA)
  • Wendeline Besier (Manager Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen TBI)
  • Marianne van Keep (Director of Sustainability Verstegen Spices & Sauces)
  • Arnoud van Vliet (Manager CSR & Quality Zeeman)
  • Jolanda Soons-Dings (Sustainability Program Leader Lamb Weston / Meijer)
  • Robert Metzke (Global Head Sustainability Philips)
  • Jan-Willem Vosmeer (Corporate Social Responsibility Manager Heineken International)

Op 16 september a.s. nomineert de deskundige jury uit deze kandidaten 3 personen. Vervolgens nodigen we de abonnees op de nieuwsbrief van www.duurzaam-ondernemen.nl (Online Kenniscentrum Duurzaam ondernemen) uit om een stem uit te brengen op een van de door de jury genomineerde kandidaten. Deze stemming weegt voor 60 procent mee in het eindoordeel. Op het 19de Nationaal Sustainability Congres op 7 november a.s., het grootste jaarlijkse congres op het gebied van MVO en duurzaamheid, stemmen de bezoekers op hun favoriete kandidaat. Deze stemming weegt voor 40 procent mee.

De winnaar ontvangt een bokaal en een prachtig weekendarrangement voor twee personen in het duurzame hotel QO Amsterdam.

De verkiezing wordt dit jaar voor de 7de keer georganiseerd door adviesbureau Sustainalize met Moonen Packaging en Office Depot als partners.

Over Sustainalize

Wij zijn Sustainalize, een nieuwe generatie duurzaamheidsspecialisten. Opgericht in 2010 en uitgegroeid tot marktleider met ruim 35 consultants in Nederland, België en Duitsland. We zijn pragmatisch en optimistisch. Als het gaat over duurzame ontwikkeling, dan geloven wij in de kracht van bedrijven. Zij kunnen het verschil maken.  Het is onze missie om daarbij te helpen. Door mee te denken over uiteenlopende duurzaamheidsvraagstukken en deze te verbinden aan de bedrijfsstrategie. Door impact inzichtelijk en meetbaar te maken, en door onze kennis van regelgeving, geïntegreerde verslaggeving en communicatie optimaal te benutten. Onze focus ligt altijd op lange termijn waardecreatie. Voor klanten en hun stakeholders, voor de samenleving én voor het behoud van onze planeet.

Over Moonen Packaging

Ruim 60 jaar geleden is Moonen Packaging klein begonnen. Met passie en ambitie is het bedrijf uitgegroeid tot een innovatieve en duurzame verpakkingsspecialist. Inmiddels ontzorgt Moonen Packaging vele bedrijven in retail, food en industrie. ‘Wij gaan voor meer dan tevreden klanten door altijd de extra stap te zetten, met liefde voor onze planeet.’

Over Office Depot

Office Depot levert alles wat u op de werkplek nodig hebt. Bij ieder aanbod houdt Office Depot rekening met duurzaamheid: het bedrijf adviseert en stimuleert efficiënt bestelgedrag en gecombineerde leveringen en biedt duurzame alternatieven voor producten. Ook compenseert Office Depot de CO2-uitstoot van alle leveringen aan haar klanten.