Andy van den Dobbelsteen (TU Delft) in Impact Radio

03-11-2023

“Voor de tiende keer werd op 10 oktober 2023 de MVO Manager van het jaar bekend gemaakt. De 10e winnaar is Andy van den Dobbelsteen, Sustainability coördinator van TU Delft. Glenn van der Burg interviewde Andy in deze editie van Impact Radio.

De jury zegt het volgende over hem: Andy is naast professor Climate Design & Sustainability, sinds januari 2021 ook duurzaamheidscoördinator bij TU Delft, opererend direct onder het College van Bestuur. Vanuit die functie is hij bezig om van de TU Delft de duurzaamste universiteit ter wereld te maken, onder het motto ‘practise what you teach and preach’. Die duurzame transitie is bijvoorbeeld al te zien in energiepositieve nieuwbouw (o.a. onderwijsgebouw Echo) en de circulaire renovatie van de hoogbouw van Elektrotechniek. Andy is een groot inspirator voor velen en door zijn opiniërend optreden op vele podia een zeer bekend persoon in duurzaamheidsland.

Hij is sterk op de inhoud, dus weet waar hij mee bezig is. “Andy is de persoon die je bij een organisatie als duurzaamheidsmanager zou willen hebben.” Mooi is ook dat hij in deze rol de hele TU-gemeenschap betrekt en de koppeling legt met onderwijs en wetenschap.”