Genomineerden 2012

Dit zijn de 3 genomineerden voor de titel ‘MVO Manager van het Jaar 2012’:

 

Emma Coles, CSR director Ahold

Heeft in relatief korte tijd MVO intern geborgd door de ontwikkeling van regionale governancestructuren. Met een bijzondere focus op het retail aspect (onder andere het uitbannen van plastic tasjes, het verduurzamen van productlijnen, het voorkomen van energieverspilling in de winkels en het stimuleren van gezonde eetpatronen bij consumenten) brengt Emma Coles duurzaamheid dichter naar de consument. Daarnaast werkt zij in diverse internationale fora, zoals in de Consumer Goods Forum Sustainability Steering Group, aan transparantie, verdere verduurzaming van producten én bedrijfsvoering.

 

 

 

André Veneman, corporate director sustainability AkzoNobel

Heeft door zijn jarenlange inzet als aanjager en vormgever AkzoNobel van doorsnee chemieconcern tot één van de wereldleiders op het gebied van duurzaamheid gebracht. Veneman speelt een belangrijke rol in ketenprocessen en levert unieke bijdragen aan internationale aspecten van MVO. Hij deelt zijn visionaire kennis over duurzaamheid en MVO in allerhande verbanden zoals het IDH (Initiatief Duurzame Handel dat zich via multistakeholder-coalities richt op het verduurzamen van internationale handelsketens). Daarnaast heeft hij ook andere onderdelen van AkzoNobel (zoals de inkoopfunctie) voor het thema duurzaamheid gewonnen waardoor MVO in de gehele strategie is verweven. Een aanzienlijk deel van de bedrijfsomzet wordt inmiddels behaald uit de zogenaamde Eco-premium productlijn.

Lees een recent interview met André

 

 


Annette van Waning, CSR manager Vebego

Mensgericht opereren in de schoonmaaksector is voor haar vanzelfsprekend. Vanuit die basis heeft zij bij Vebego (een familiebedrijf met 50.000 medewerkers dat zich met name richt op facilitaire dienstverlening en personeelsdiensten) vooral ook de sociale kant van MVO op een unieke wijze vormgegeven. Vanuit passie voor mensen werkt zij aan duurzame inzetbaarheid van medewerkers. Aandacht, respect, opleiden en ontwikkelen, maar ook sociale innovatie zijn thema’s die haar tweede natuur zijn. Al deze aspecten komen op diverse manieren samen in Vebegodochterbedrijven. Neem bijvoorbeeld Hago NEXT: een nieuw duurzaam schoonmaakconcept waarin alles draait om de schoonmaakmedewerker, duurzame inzetbaarheid en persoonlijke groei van medewerkers, ook aan de onderkant van de arbeidsmarkt. Van Waning is de daadkrachtige en enthousiaste ambassadeur van de visie waarbij de P van People centraal staat.

Download hier een artikel over duurzaam ondernemen bij Vebego en Annette (Financieel Dagblad, pdf)