DutchFiets stelt circulaire fiets beschikbaar voor winnaar MVO Manager van het Jaar 2020/21 verkiezing!

26-04-2021

DutchFiets stelt een fraaie circulaire fiets beschikbaar voor de winnaar van de MVO Manager van het Jaar 2020/21 verkiezing. Deze winnaar zal bekend worden op het 20ste Nationaal Sustainability Congres op 11 november 2021.

De door Johannes Alderse Baas ontwikkelde Dutchfiets is een opvallend model fiets en in Nederland geproduceerd: oversized, gemaakt van kunststof en uitgevoerd in felle kleuren. Geen spaken en met een frame en wielen van volledig recyclebaar kunststof. Inmiddels is model 3 op de markt geïntroduceerd. Na gebruik en inlevering door de klant brengt Dutchfiets de fiets refurbished en tegen een lagere prijs weer op de markt. Door de hoogwaardige kwaliteit van het aanvangsmateriaal weet hij dat dat kan. Of hij kiest na verloop van tijd voor recycling.

De Dutchfiets staat voor een duurzaam en circulair mobiliteitsconcept. Hoewel Alderse Baas in eerste instantie studenten als doelgroep in gedachten had, blijken vooral bedrijven geïnteresseerd in de fiets. Juist vanwege dit concept dat ze daarmee zichtbaar ondersteunen. Zij zetten de fiets in voor hun personeel om te pendelen tussen verschillende locaties of tussen bedrijfsgebouwen op een groot bedrijfsterrein, zoals de Haven van Rotterdam. Een eigenaar van een bedrijfsverzamelgebouw wil enkele fietsen als service voor zijn huurders. Sommige bedrijven kunnen de fiets niet op die manier functioneel inzetten, maar ondersteunen wel het concept. Zij plaatsen ‘m op een opvallende plek als een tastbaar symbool daarvoor.